یکی از جرایمی که در جامعه بسیار به وقوع میپیوندد؛ جرم تهدید میباشد که شاید عده زیادی از مردم از جرم بودن این عمل، اطلاع نداشته باشند. در ادامه با گروه وکلای پارسیان، همراه باشید تا شما را با مفهوم جرم تهدید کردن، مجازات تهدید و فحاشی، نحوه تنظیم شکواییه جرم تهدید بیشتر آشنا کنیم. پیشاپیش از همراهی شما سپاسگزاریم.
تهدید به چه معناست؟
تهدید در لغت به معنای ترساندن و بیم دادن دیگری است به جهت اینکه نسبت به او اعمال بد و ناروایی را انجام دهد. اعمالی چون؛ تهدید به قتل، وارد کردن آسیب جسمی، افشای اسرار وی و….
شاید عده زیادی ندانند که عمل تهدید، جرم به حساب آمده و مجازات تهدید و فحاشی خود را نیز به همراه دارد؛ حتی اگر آن اقدام به وقوع نپیوندد و تنها سبب ایجاد رعب و وحشت دیگری شود. در ادامه درباره مجازات تهدید و فحاشی، مفصلا صحبت خواهیم کرد.
جرم تهدید کردن چه مجازاتی در پی خواهد داشت؟
چنانچه کسی اقدام به تهدید از پخش عکس تا قتل با مجازات تهدید و فحاشی روبرو است، حبس از ٢ ماه تا ٢ سال یا شلاق از ١ تا ٧۴ ضربه میباشد.
چنانچه جرمِ تهدید همراه با اکراه و اجبار باشد، چه مجازاتی به همراه دارد؟
گاهی اوقات، مجرم یا جانی علاوهبر تهدید، دیگری را به جهت اخذ امضا، مهر، نوشته یا سندی مجبور کرده و اقدام خود را با اکراه انجام میدهد. در اینصورت؛ یعنی چنانچه جرم ِتهدید کردن همراه با اجبار، قهر و اکراه باشد؛ مجازات تهدید، ٧۴ عدد ضربه شلاق یا مجازات تهدید و فحاشی حبس از ٣ ماه تا ٢ سال میباشد.
جرم تهدید به چه صورت اتفاق میافتد؟
جرم تهدید کردن به نحوهای مختلفی میتواند، رخ دهد. به طور مثال؛ تهدید به وسیله پیامک، تماس تلفنی، نامه، ایمیل، به صورت غیرمستقیم و….
چگونه میتوان جرم تهدید کردن را اثبات نمود؟
ادله جهت اثبات جرایم تهدید، اقرار، شهادت شهود، قسامه و علم قاضی میباشد. علاوه بر آن، مدارکی چون فیلم، عکس، اسکرین شات چت، پیامک و…، جهت اثبات این جرم اهمیت فراوانی دارد.
چگونه شکواییه جرم تهدید را تنظیم کنیم؟
خوب است بدانید، چنانچه جرمِ تهدید کردن جنبه عمومی داشته باشد، نیازی به وجود شاکی خصوصی نیست و پیگیری توسط دادستان انجام میگیرد. اما در غیر اینصورت نیاز است، شاکی خصوصی اقدام به تنظیم شکایت علیه مجرم نماید. برای تنظیم شکواییه، نیاز به رعایت موارد و شرایطی است که در ذیل به آن اشاره خواهیم کرد.
۱- جهت تنظیم شکایت علیه مجرم ابتدا باید، مشخصات کامل شاکی نوشته شود. از جمله؛ نام و نام خانوادگی، نام پدر، سن، میزان تحصیلات، کد ملی، ادرس، شماره تلفن همراه، شماره ثابت، نشانی ایمیل.
۲- قید موضوع شکایت در تنظیم شکواییه از اهمیت بسزایی برخوردار است. علاوه بر آن لازم است، تاریخ و محل دقیق وقوع جرم نیز در شکواییه درج گردد.
۳- لازم است، شاکی در شکواییه خود قید نماید که چه ضرر و زیانی به وی وارد آمده و مطالبات و درخواست خود را نیز در مفاد متن عنوان نماید.
۴- ادله و اسناد و مدارک اثبات جرم از جمله؛ شهادت شهود و مشخصات و نشانی آنها بهتر است که در شکواییه قید شود.
۵- در صورت امکان خوب است، مشخصات متهم از جمله؛ نام و نام خانوادگی و ادرس و… نیز در مفاد متن شکواییه آورده شود.
چه زمانی تهدید جرم است؟ برای مقابله با تهدید چه کار باید انجام دهیم؟
صرف وقوع تهدید نیز جرم محسوب میشود. یعنی حتما نیازی نیست که آن اقدام که سبب ایجاد رعب و وحشت شده است به وقوع بپیوندد. مرجع صالح به رسیدگی جرایم، دادسرای محل میباشد. اولین اقدام در جرم تهدید، تنظیم شکواییه علیه متهم میباشد.
کلام پایانی…
از همراهی شما خوبان متشکریم. چنانچه در خصوص این جرم و جرایم امثال آن با مشکلات یا ابهاماتی روبرو شدید، گروه وکلای پارسیان با بهرهگیری از باتجربهترین و بهترین وکلا پایه یک دادگستری و مشاورین حقوقی، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد. خدا را شاکریم که سالهای سال است، مورد اعتماد و اعتبار مردم عزیز و فرهیخته کشورمان هستیم.