خوب است بدانید که حمل اسلحه در قوانین کشور ما و اغلب کشورهای دنیا، جرم بوده و مجازات به همراه دارد. چرا که، این نوع اقلام و آلات معمولا سبب آسیبرسانی به دیگران شده و اغلب، جرایم بسیاری را بصورت عمد یا غیرعمد به خود اختصاص میدهد. در ادامه به توضیح سلاح، انواع آن و مجازاتی که برای حمل اسلحه درنظر گرفته شده است، میپردازیم. تا آخر این مقاله با گروه وکلای پارسیان همراه باشید.
منظور از سلاح چیست؟
به طور کلی میتوان گفت به هر نوع ابزار، آلات و وسایل خطرناک و گاه کشندهای که به جهت آسیبرسانی و حمله به دیگری یا دفاع از خویش به کار میرود، سلاح گفته میشود.
اسلحه انواع گوناگونی دارد!
خوب است بدانید که سلاح در دو نوع وجود دارد؛ سلاح گرم و سلاح سرد. در ادامه به تفسیر مفهوم هریک میپردازیم.
سلاح گرم چیست؟
به هر نوع ابزار و وسایلی که سبب وارد آمدن صدمه و آسیب از جمله؛ خونریزی، پارگی، از کار افتادن اعضای بدن یا در نهایت منجر به فوت شخص شود و علاوهبر آن، استفاده از سلاح حرارت، صدا و شعله ایجاد نماید؛ سلاح گرم گفته میشود.
سلاح سرد چیست؟
سلاح سرد یکی دیگر از انواع سلاحها به حساب میآید. این نوع سلاح نیز سبب آسیب رسانی و وارد آمدن آسیبهای جسمی، روحی و درنهایت نیز گاهی منجر به مرگ طرف مقابل میگردد. اما تفاوتی که این نوع سلاح با سلاح گرم دارد، آن است که در اثر استفاده منجر به ایجاد شعله، صدا و حرارت نمیشود.
حمل اسلحه و انواع مختلف آن
پیش از این با مفهوم سلاح و انواع گوناکون آن، یعنی سلاح گرم و سلاح سرد آشنا شدیم. حال بهتر است، انواع مختلف اسلحه را برشماریم.
۱-انواع مواد منفجره نظامی و غیرنظامی
۲-گازهای بیهوشکننده
۳-تجهیزات نظامی و انتظامی
۴-سلاحهای سرد و گرم شکاری و جنگی
۵-مواد محترقه
۶-مواد رادیواکتیو
۷-شوکرها یا شوکدهندهها
۸-گازهای بیحسکننده
۹-مواد شیمیایی و میکروبی
۱۰-گازهای اشکآور
۱۱-سلاحهای لیزری که جز سلاح گرم به حساب میآیند.
۱۲-مواد ناریه
- و….
حمل اسلحه بصورت غیرقانونی چه مجازاتی دربر دارد؟
به منظور حفظ امنیت، آسایش و آرامش در جامعه و خطرات و جرایمی که حمل و نگهداری از این نوع وسایل خطرناک میتواند به همراه داشته باشد، محدودیتها و موازین و ضوابط مختلفی جهت حمل و نگهداری غیرقانونی سلاح وضع شده به طوریکه، چنانچه شخصی بدون اخذ مجوزات قانونی اقدام به نگهداری و حمل سلاح نماید، مجازاتی برای وی درنظر گرفته شده است.
بدین ترتیب، مجازات هر نوع معامله از جمله خرید و فروش، حمل یا نگهداری هر نوع سلاح و قطعات و مهمات آن بصورت غیرمجاز و غیرقانونی عبارت است از؛
۱-مجازات حمل اسلحه سرد و گرم سنگین و نیمه سنگین یا قطعات و مهمات آن، حبس از ۵ سال تا ١٠ سال میباشد.
۲-مجازات سلاح سرد جنگی، شکاری یا قطعات و مهمات آن، جزای نقدی از ١٠ میلیون تا ٢٠ میلیون ریال یا مجازات حبس از ٣ ماه و ١ روز تا ۶ ماه میباشد.
۳-مجازات سلاح گرم سبک خودکار و قطعات و مهمات آن، جبس از ٢ سال تا ۵ سال میباشد.
۴-مجازات سلاح گرم سبک غیرخودکار و قطعات و مهمات آن، جزای نقدی از ٢٠ میلیون تا ٨٠ میلیون ریال یا حبس از ۶ ماه تا ٢ سال میباشد.
۵-مجازات حمل اسلحه های سرد از جمله قمه، شمشیر، بوکس و… که تنها به منظور درگیری و ضرب و جرح باشد، حبس از ۶ ماه تا ٢ سال و شلاق از ١ تا ٧۴ ضربه میباشد.
حمل اسلحه و استفاده نادرست از آن
متاسفانه حمل و نگهداری سلاح بدون مجوز و بصورت غیرقانونی بسیار مشاهده میشود. این مسئله دلایل مختلفی دارد.
دلایل آن عبارتند از؛
۱-وجود تبلیغات بسیار در فضای مجازی در حوزه خریدوفروش سلاح
۲-عدم وجود مکان مناسب، کافی و ایمن جهت نگهداری از سلاح
۳-عدم وجود مکانها و باشگاههای تیراندازی کافی و مناسب جهت تخلیه هیجانات علاقمندان
۴-وجود ضعف در شیوه نگهداری از سلاح
۵-عدم آموزش صحیح به مردم جهت دفاع از خود
۶-سپردن سلاح به دیگران به صورت امانت
- و….
سخن پایانی ما با شما…
از اینکه تا انتهای این نوشتار ما را دنبال کردید، سپاسگزاریم. در این مقاله به تفسیر سلاح و انواع آن، جرم حمل اسلحه و مجازاتی که در پی دارد، پرداختیم. چنانچه در این حوزه و مسایل مربوط به آن، پرسش یا ابهامی در ذهن دارید، گروه وکلای پارسیان با ارائه انواع خدمات حقوقی و مشاوره تلفنی در خدمت شماست. با ما در تماس باشید.